X
Julkaistu: 05.05.2017

Lujatalo edellyttää alihankkijoiltaan TES:n noudattamista

Lujatalo on Malminkartanon Luutnanttien kerrostalotyömailla käyttänyt aliurakoitsijanaan liettualaista Tradeva UAB -yritystä. Lujatalo vaatii, että sen aliurakoitsijat noudattavat suomalaista työehtosopimusta sekä Suomen lakeja. Aliurakoitsijan tiedot tarkistetaan aina ennen sopimuksen tekoa tilaajavastuu.fi -sivustolta. Ulkomaalaiset yritykset eivät välttämättä kuulu tilaajavastuu.fi:n piiriin, joten silloin pyydetään yrityksiltä dokumentit, josta ilmenevät kyseiset asiat. Näin tehtiin myös Tradeva UAB:n osalta.

Lujatalolla ei ole ollut syytä epäillä, että asiat eivät olisi kunnossa. Lujatalo on maksanut Tradevalle hintaa, jonka puolesta se on olettanut, että työntekijöille olisi maksettu riittävää palkkaa. Se ei ole myöskään päässyt käsiksi Tradevan palkkatietoihin. Lujatalo sai kuitenkin tällä viikolla Rakennusliitolta selvityspyynnön, jonka mukaan Tradeva ei maksaisi romanialaisille työntekijöilleen TES:n mukaista palkkaa. Lujatalon puolelta on välittömästi reagoitu asiaan ja tehty Tradevalle purku-uhkainen reklamaatio.

Tradevan palkkalistoilla olevien työntekijöiden on kerrottu myös pitävän sosiaalitiloinaan väestösuojaa. Lujatalo on järjestänyt alueelle riittävät parakkitilat sekä vuokrannut lisäksi 200 metrin päästä työmaasta liiketilan, jossa on wc- ja suihkutiloja. Jos puutteita sosiaalitilojen suhteen on ilmaantunut, Lujatalo on välittömästi niihin reagoinut.

Lisätietoja: Aluejohtaja Heimo Hantula, heimo.hantula@luja.fi, 044-5852968

Julkaistu: 16.10.2023

Hyväntekeväisyys on osa Lujan vastuullisuutta

Luja-yhtiöt haluaa perheyhtiönä noudattaa toiminnassaan kestävän liiketoiminnan periaatteita. Tämä tarkoittaa asiakaskeskeisyyden lisäksi sitä, että olemme mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa vastuullisesti, eettisin keinoin ja Lujia arvoja noudattaen.

Lue lisää
Lisää uutisia