X
Julkaistu: 30.06.2016

Lujatalo luovutti 30.6.2016 tilaajalle Espoon sairaalan

Lujatalo on luovuttanut Espoon sairaalan urakan 30.6.2016 KOy Espoon sairaalalle. Kohde toteutettiin suunnittele ja rakenna urakkana. Rakennusaika oli 11/2013 – 30.6.2016. Kohteen urakkasumma oli 123 M€. Kohteen ylläpitojakso aloitetaan 1.9.2016 ja se päättyy 1.9.2026.

Espoon kaupunki valitsi vuonna 2013 toteutetun urakkakilpailun kautta uuden sairaalan urakoitsijaksi Lujatalo Oy:n. Hanke toteutettiin suunnittele ja rakenna -urakkamuodolla, jossa urakoitsijan vastuulle kuuluu sekä rakentaminen että suunnittelu. Urakkakilpailussa oli mukana kaikkiaan kuusi suurta rakentajaa. Lujatalon voittoisaan suunnitteluryhmään kuuluivat Lujatalon lisäksi VPL-arkkitehdit, Arkkitehdit Tommila Oy, Arkkitehdit Martikainen Oy, Wise Group Finland (Talotekniikka), Sweco (Rakennesuunnittelu), SITO (Liikennessuunnittelu) sekä JP-paloturvallisuus (Palosuunnittelu).

Sairaalan rakentaminen käynnistettiin alkupamauksella Jorvissa 2.9.2013 ja varsinaiset rakennustyöt käynnistyivät loppuvuonna. Kokonaisuus valmistui alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti luovutuskuntoon kesäkuussa 2016. Rakennusurakan kokonaislaajuus oli kaikkiaan 69 643 brm2. Rakennuksen runkomateriaali on pääosin betonia ja siinä on käytetty noin 13 000 betonielementtiä. Rakennusvaiheessa kiinnitettiin erityisen paljon huomiota kosteudenhallintaan ja esimerkiksi vesikattovaiheessa kukin lohko oli suojattu suojateltalla, jolloin rakennustyöt voitiin tehdä säältä suojassa. Espoon sairaalan urakka on Lujatalon tähän asti suurin yksittäinen rakennushanke. Sen arvo on 123 miljoonaa euroa.

Nyt valmistuneessa uudessa sairaalassa on viisi osastoa ja 270 potilaspaikkaa yhden hengen huoneissa. Sairaalassa toimivat myös päivä- ja kotisairaala, geriatrinen poliklinikka, saattohoitoyksikkö, suun terveydenhuollon yksikkö sekä Espoon apuvälinekeskus. Espoon sairaalan ja Jorvin sairaalan välille rakennettiin lisäksi henkilöliikenne- ja huoltoyhteys sekä pysäköintitilat 1000 autolle. Sairaaloiden läheisyyden ansiosta potilaiden hoito voidaan järjestää saumattomasti erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteistyönä, mikä on merkittävä etu erityisesti ikäihmisten hoidossa.

”Haluan kiittää kaikkia kohteen toteutuksessa mukana olleita tahoja. Urakka ei ollut helpoimmasta päästä, mutta onneksi Lujatalolla on osaava ja sitoutunut henkilöstö, joka mahdollisti urakan läpiviennin aikataulussa ja myös muut tavoitteet saavuttaen. Espoon uuden sairaalan suunnittelu- ja rakennustyöt ovat vaatineet rakentamisen eri osa-alueiden yhteensovittamista. Hankkeessa on ollut mukana joukko alan ehdottomia erikoisosaajia. Olen ylpeä koko tiimistä.”, sanoo aluejohtaja Heimo Hantula

Lisätietoja:

Lujatalon Uusimaan ja Pohjanmaan alueyksikön johtaja Heimo Hantula, puh. 044 585 2968

 

Videokuvaa valmistuneesta kohteesta

Julkaistu: 16.10.2023

Hyväntekeväisyys on osa Lujan vastuullisuutta

Luja-yhtiöt haluaa perheyhtiönä noudattaa toiminnassaan kestävän liiketoiminnan periaatteita. Tämä tarkoittaa asiakaskeskeisyyden lisäksi sitä, että olemme mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa vastuullisesti, eettisin keinoin ja Lujia arvoja noudattaen.

Lue lisää
Lisää uutisia