X
Julkaistu: 26.04.2016

Lujatalo voittanut kaksi isoa kilpailu-urakkakohdetta Pirkanmaalla

Lujatalo Oy on voittanut Pirkanmaan alueella kaksi merkittävää kilpailu-urakkaa, TREDU Lempäälän oppilaitoksen ja Metallityöväenliiton Murikka-opiston. Kohteiden yhteenlaskettu arvo on noin 25miljoonaa euroa.

Lujatalon Pirkanmaan alueella on vahvaa näyttöä ja osaamista oppilaitosrakentamisessa. – Meillä on erilaisten oppilaitosten rakentamisesta paljon käytännön kokemusta ja referenssejä, kertoo Lujatalon Pirkanmaan alueen aluejohtaja Tuija Schmidt. – Olemme tehneet tasaisen varmaa ja laadukasta työtä ja organisaatiomme on osaava ja ketterä. Tämä näkyy myös kasvavana liikevaihtona yksikössämme.

TREDU Lempäälän peruskorjaus- ja laajennushankkeessa Lujatalo korjaa oppilaitoksen nykyiset 4000 m2 tilat ja rakentaa lisäksi uusia tiloja n. 5300 m2. Tilat valmistuvat loppukesällä 2017.

TREDUN toimipiste sijaitsee Ahtialanjärven rannalla Natura-alueella, minkä vuoksi rakentamisessa huomioidaan erityisen tarkasti ympäröivä luonto ja eläimistö. – Toimimme pohjavesialueella sekä lintujen pesimäalueiden läheisyydessä, minkä vuoksi mm. kovaääniset työvaiheet on tehty tai tehdään ennen lintujen tärkeää pesimävaihetta tai sen jälkeen, kertoo Lujatalon vastaava työnjohtaja Harri Tourunen.

Toinen merkittävä kilpailu-urakkavoitto on Metallityöväenliiton Murikka-opiston perusparannus- ja kehityshanke Terälahdessa, Tampereen pohjoispuolella. Murikka-opiston urakassa korjataan 1970-luvulla rakennettu opistorakennus vaiheittain siten, että opiston toiminta on koko rakentamisen ajan käynnissä. Korjattavaa alaa on n. 10 000 m2. Suuret ikkunat ja niiden kautta koskemattoman luonnon läsnäolo säilytetään kohteen korjauksessa ja rakennus tulee peruskorjauksen jälkeenkin sulautumaan osaksi ympäröivää luontoa.

– Murikassa uusitaan nyt kaikki, mikä edistää rakennuksen kestävyyttä ja modernia käyttöisyyttä seuraavat vuosikymmenet. Ilme säilyy: Murikka on edelleen instrumentti, jota valo soittaa. Metalliliitto on perusparannushankkeesta päättäessään tehnyt suuren koulutuksellisen ja arkkitehtonisen päätöksen. Sen toteuttajaksi valittu Lujatalo epäilemättä toteuttaa perusparannuksen Murikan hengessä, sanoo Murikka-opiston rehtori Aki Ojakangas.

Murikka-opiston työmaa on alkanut huhtikuussa 2016 ja kohteen on määrä valmistua vuoden 2017 loppuun mennessä.

 

Lisätietoja:
Lujatalo Oy, aluejohtaja Tuija Schmidt, p. 044 585 2541, tuija.schmidt@luja.fi

Julkaistu: 16.10.2023

Hyväntekeväisyys on osa Lujan vastuullisuutta

Luja-yhtiöt haluaa perheyhtiönä noudattaa toiminnassaan kestävän liiketoiminnan periaatteita. Tämä tarkoittaa asiakaskeskeisyyden lisäksi sitä, että olemme mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa vastuullisesti, eettisin keinoin ja Lujia arvoja noudattaen.

Lue lisää
Lisää uutisia