X
Julkaistu: 22.04.2015

Lujatalo rakentaa 268 asuntoa Keimolanmäen asuinalueelle Vantaalle

Lujatalo rakentaa Vantaan Kivistön suuralueeseen kuuluvan Keimolanmäen kehittyvälle asuinalueelle kolmelle eri rakennuttajalle yhteensä 268 asuntoa. Rakentaminen on aloitettu helmikuussa 2015 ja viimeinen asuintaloista valmistuu lokakuussa 2016. Kohteiden veroton urakkasumma on 27 miljoonaa euroa.

Rakennustyöt ovat käynnistyneet helmikuussa Sato Oy:lle rakennettavasta kohteesta Leksankuja 3, johon kuuluu 92 vuokra-asuntoa sekä parkkihalli. TA-yhtymälle Lujatalo rakentaa kaksi eri yhtiötä Currenkuja 3 sekä Leksankuja 4 B, joista Currenkujaan valmistuu 73 asumisoikeusasuntoa ja Leksankuja 4 B:hen 42 vuokra-asuntoa. Molempien rakennuttajien kohteiden suunnittelija onarkkitehti Hannu Jaakkola. Alkuasunnot Oy:lle rakennettavan 61 vuokra-asunnon yhtiön pääsuunnittelija on arkkitehti Ulla Saarinen suunnittelutoimisto Jukka Turtiaiselta.

Keimolanmäen asuinrakennukset on ketjutettu yhteensä 250 metriä pitkäksi nauhamaiseksi ketjuksi. Asuinrakennusten erikoispiirteinä ovat alimpien kerrosten graafisella betonilla tai taidelasilla tehdyt kuviot, joiden aiheet ovat Keimolan historiallisella moottoriradalla pidetyistä kilpailuista. Keimolan moottorirata on teemana myös asuinalueen katujen, teiden ja rakennusten nimissä.

– Asuinalueen suunnittelun lähtökohtana on ollut luoda kehittyvän Vantaan kaupunkirakenteeseen sitä täydentävä, omaleimainen ja korkeatasoinen kokonaisuus, joka tukeutuu ratkaisuissaan alueen moottoriurheilun perinteisiin luontoarvoja kunnioittaen, kertoo arkkitehti Hannu Jaakkola.

Lujatalontyömaapäällikkö Juha Klamin mukaan luotettavat ja ammattitaitoiset yhteistyökumppanit ja aikatauluihin sitoutuminen ovat avainasemassa suuren työmaan etenemisessä. Lujatalon Keimolanmäen työmaa työllistää välillisesti tai suoraan toista sataa työmiestä. Parhaimmillaan Lujatalon työmaalla tulee työskentelemään lähes 200 työmiestä yhtäaikaisesti.

– On mielenkiintoista olla mukana rakentamassa uutta asuinaluetta ja nähdä Keimolan historiallisen moottorirata-alueen heräävän uudelleen henkiin asuinalueen muodossa. Alue tarjoaa tulevaisuudessa asunnon 2500 asukkaalle ja Lujatalolle työtä lokakuuhun 2016 asti, sanoo Klami.

Lisätietoja:
Lujatalo Oy, työmaapäällikkö Juha Klami; puhelin 044 585 2835, juha.klami@luja.fi
Lujatalo Oy, työpäällikkö Risto Multala; puhelin 044 585 2716, risto.multala@luja.fi
Lujatalo Oy, aluepäällikkö Antti Ylihärsilä; puhelin 044 585 2961, antti.yliharsila@luja.fi

Julkaistu: 16.10.2023

Hyväntekeväisyys on osa Lujan vastuullisuutta

Luja-yhtiöt haluaa perheyhtiönä noudattaa toiminnassaan kestävän liiketoiminnan periaatteita. Tämä tarkoittaa asiakaskeskeisyyden lisäksi sitä, että olemme mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa vastuullisesti, eettisin keinoin ja Lujia arvoja noudattaen.

Lue lisää
Lisää uutisia