X
Julkaistu: 25.11.2013

Pohjois-Suomen turvapuisto opettaa turvallista työskentelyä

Lujatalo on vahvasti mukana kehittämässä Ouluun keväällä 2014 avattavaa Pohjois-Suomen Turvapuistoa.

Oulun Taka-Laanilaan avattava Pohjois-Suomen Turvapuisto on Rakennusteollisuus RT:n toimesta alkunsa saanut toimintapuisto, jossa opitaan turvallista työskentelyä oikeisiin työympäristöihin rakennettujen rastien avulla. RT:n jäsenyritysten tavoitteena on, että vuoteen 2020 mennessä työympäristöt ovat tapaturmattomia. Vaikka työtapaturmat ovat pitkällä aikavälillä tarkasteltaessa vähentyneet, tapahtuu vuosittain edelleen 120 000 työtapaturmaa, joista 15 000 tapahtuu rakennusteollisuudessa.

Lujatalossa työturvallisuus on tärkeä osa yrityksen johtamis- ja toimintajärjestelmää ja olemme sitoutuneet turvalliseen työhön sekä Nolla tapaturmaa -ajatteluun. Turvapuiston kaltainen oppimisympäristö on erinomainen keino lisätä turvallisen työskentelyn tietämystä puiston havainnollisten ja todellisiin tilanteisiin rakennettujen toimintarastien ansiosta. Lujatalo tulee hyödyntämään puistoa mahdollisimman laajasti eri työntekijäryhmissä johtajista työntekijöihin, ja yhtiö on sitoutunut puiston käyttöön ja ylläpitoon useiden vuosien ajaksi.

Pohjois-Suomen Turvapuisto perustuu Espoon Rudus Turvapuisto-konseptille ja puistot toimivat läheisessä yhteistyössä keskenään. Pohjoisen Turvapuistohanke toimii yhdistyspohjalta. Yhdistyksessä on Luja-yhtiön lisäksi mukana reilut 60 yritystä ja yhteisöä useilta eri toimialoilta.

Turvapuistossa vietettiin mediapäivää 30.10.2013, jolloin puistoon pääsi etukäteen tutustumaan joukko median edustajia. Virallisesti Turvapuisto avataan kevättalvella 2014.
Lujatalon työturvallisuuspäällikkö Jukka Moilanen toimii Pohjois-Suomen Turvapuisto ry:n hallituksessa varapuheenjohtajana.

Lisätietoja: Työturvallisuuspäällikkö Jukka Moilanen, 044-585 2824, jukka.moilanen@luja.fi

Julkaistu: 16.10.2023

Hyväntekeväisyys on osa Lujan vastuullisuutta

Luja-yhtiöt haluaa perheyhtiönä noudattaa toiminnassaan kestävän liiketoiminnan periaatteita. Tämä tarkoittaa asiakaskeskeisyyden lisäksi sitä, että olemme mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa vastuullisesti, eettisin keinoin ja Lujia arvoja noudattaen.

Lue lisää
Lisää uutisia