X
Julkaistu: 27.05.2013

Jättiurakka – Lujatalo urakoi Espoon uuden sairaalan

Espoon kaupunki on valinnut Lujatalo Oy:n rakentajaksi kaikkien aikojen suurimmalle investoinnilleen, vanhusten sairaalalle. Uusi sairaala nousee Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) omistaman Jorvin sairaalan kylkeen. Suunnittelun ja rakentamisen kattavan urakan arvo on Lujatalon osalta 123 miljoonaa euroa (veroton hinta).

Lujatalo Oy on voittanut urakkakilpailun Espoon uudesta sairaalasta, jonka rakennuttaa kaupungin perustama yhtiö KOY Espoon Sairaala. 123 miljoonan euron sr-urakalla (suunnittele ja rakenna) on Lujatalolle erittäin suuri työllistävä ja taloudellinen merkitys. Rakentaminen alkaa kesälomien jälkeen ja kestää aina vuoden 2016 alkupuolelle asti. Rakennushanke työllistää arviolta keskimäärin 250-300 työntekijää ja alihankkijaa kolmen vuoden ajan.

Urakasta kilpaili yhteensä viisi eri rakennusliikettä, joista jokainen suunnitteli itse rakennuksen palkkaamiensa arkkitehtien ja sairaalarakentamisen asiantuntijoiden kanssa. Lujatalon voittoisaan suunnitteluryhmään kuuluivat Lujatalon lisäksi VPL-arkkitehdit, Arkkitehdit Tommila Oy, Arkkitehdit Martikainen Oy, Wise Group Finland (Talotekniikka), Finnmap Oy (Rakennesuunnittelu), Geotek (Geosuunnittelu), SITO (Liikenne- ja logistiikkasuunnittelu) sekä JP-paloturvallisuus (Palosuunnittelu).

Hankkeen kokonaislaajuus on 68 600 brm2 ja kokonaistilavuus on 310 000m3.

Kohteen toteutusorganisaatio on pääosin sama kuin Vuosaaren satamahankkeessa ja Leppävaaran Sola-projektissa.

”Haluan kiittää ulkoisten suunnittelukumppaneidemme lisäksi erityisesti raskaaseen tarjousprosessiin osallistunutta omaa väkeämme, joka jaksoi painaa urakan kotiin saamiseksi ympäripyöreitä päiviä itseään säästelemättä. Olen ylpeä koko tiimistäni”, sanoo aluejohtaja Heimo Hantula.

Julkaistu: 16.10.2023

Hyväntekeväisyys on osa Lujan vastuullisuutta

Luja-yhtiöt haluaa perheyhtiönä noudattaa toiminnassaan kestävän liiketoiminnan periaatteita. Tämä tarkoittaa asiakaskeskeisyyden lisäksi sitä, että olemme mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa vastuullisesti, eettisin keinoin ja Lujia arvoja noudattaen.

Lue lisää
Lisää uutisia