X
Julkaistu: 29.04.2013

Lujatalo sai kansainvälistä tunnustusta panostuksistaan työhyvinvointiin

Lujatalo Oy:n ponnistelut rakennustyömaiden ergonomian ja turvallisuuden parantamiseksi palkittiin kansainvälisellä tunnustuksella Dublinissa.

Lujatalon käytännön rakennustyöhön keskittyvä työhyvinvointitoiminta Lujavire on saanut kunniamaininnan Euroopan työterveys- ja –turvallisuusviraston Yhteistyöllä riskit hallintaan –kampanjassa.

Voittajat ja kunniamaininnan saajat julkistettiin 29.4.2013 Irlannissa Dublinissa järjestetyssä palkintoseremoniassa. Lujatalon Lujavire edusti Suomea sarjassa, jossa kisasivat yli 100:n työntekijän organisaatiot. Kilpailuehdotuksia tuli 52 kansainvälisen juryn arvioitavaksi ja niistä valittiin 10 palkinnon sekä 10 kunniamaininnan saajaa.

Yhteistyöllä ratkaisuja työmaiden haastavaan työergonomiaan

Tunnustuksen saanut Lujavire-toiminta yhdistää työnjohdon ja työntekijöiden voimat rakennustyön ergonomian kehittämisessä ja työkuormituksen vähentämisessä.

– Etsimme Lujavire-toiminnassa aivan konkreettisia ratkaisuja käytännön rakennustyöstä nouseviin ongelmiin työnjohdon ja työntekijöiden yhteistyöllä. Yhdessä kehitetyt ideat ovat usein yksinkertaisia ja kekseliäitä. Esimerkkejä Lujavire-ideoista ovat muun muassa timpurinliiviin integroidut turvavaljaat, riippumistanko selän venyttämistä varten sekä imukupit ikkunan asennuksessa, kertoo työturvallisuuspäällikkö Jukka Moilanen.

Lujavire lisää työn mielekkyyttä ja motivaatiota

Parhaimmillaan Lujavire antaa uudenlaista sisältöä työhön, lisää vaikutusmahdollisuuksia omaan työhön ja parantaa näin työn mielekkyyttä ja motivaatiota. Lujavireen hyödyt tulevat esiin nopeastikin fyysisen työn keventymisensä, mutta myös pitkällä tähtäimellä työntekijöiden parantuneena työssä jaksamisena ja parempana työturvallisuutena. Lujavire-hanke kohdistuu kerrallaan yhteen työmaahan. Siinä kehitellyt toimintamallit ja apuvälineet pyritään ottamaan käyttöön valtakunnallisesti.

– Lujavire-toiminta kannustaa sekä esimiehiä että työntekijöitä ajattelemaan jaksamista ja terveyttä pidemmällä tähtäimellä sekä suhtautumaan myönteisemmin työurien pidentämiseen. Lujavire-toiminta on osoittanut mahdolliseksi rakennustyön keventämisen vastoin alan tyypillisiä käsityksiä, työterveysvastaava Sari Tiainen iloitsee.

Lujavire-projektit ovat osa Lujatalon työhyvinvoinnin työkaluja. Yrityksessä on käytössä myös niin sanottu varhaisen välittämisen malli sekä tavanomaista laajempi työterveyshuolto

– Olemme saaneet sairauspoissaolomäärät laskuun ja erityisesti tämä näkyy tuki- ja liikuntaelinvaivojen vähentymisessä. Tunnustus tuntuu hyvältä, sillä tavoitteenamme on olla hyvä työnantaja. Uskon, että olemme yhdessä viemässä asioita oikeaan, strategiamme osoittamaan suuntaan, sanoo henkilöstöpäällikkö Olli Porokka.

Lisätietoja:

Sari Tiainen, työterveysvastaava, puh. 044 5852 629
Olli Porokka, henkilöstöpäällikkö, puh. 044 5852 729
Jukka Moilanen, työturvallisuuspäällikkö, 044 5852 824

Julkaistu: 16.10.2023

Hyväntekeväisyys on osa Lujan vastuullisuutta

Luja-yhtiöt haluaa perheyhtiönä noudattaa toiminnassaan kestävän liiketoiminnan periaatteita. Tämä tarkoittaa asiakaskeskeisyyden lisäksi sitä, että olemme mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa vastuullisesti, eettisin keinoin ja Lujia arvoja noudattaen.

Lue lisää
Lisää uutisia