X
Julkaistu: 09.01.2013

Lujatalo valittu työturvallisuuden ykköseksi

Lujatalo Oy:n Kuninkaankatu 22-24 –työmaa Tampereelta on valittu jaetulle ykkössijalle valtakunnallisessa “Turvallisuus alkaa minusta” -työturvallisuuskilpailussa.

Rakennusteollisuus RT ry:n ja RAKLI ry:n järjestämä valtakunnallinen “Turvallisuus alkaa minusta” –työturvallisuuskilpailu on ratkennut. Kovatasoisen 2012 vuoden voittajiksi valittiin Lujatalo Oy ja Skanska Talonrakennus Oy. Molemmat työmaat saivat 98 pistettä sadasta.
– Työturvallisuudessa olemme mielellämme jaetulla ykkössijalla. Tämä on koko rakennusalan yhteinen asia, iloitsee Lujatalon aluejohtaja Tuija Schmidt.

Voittajatyömaat olivat Lujatalo Oy:n Kiinteistö Kuninkaankatu 22-24 Tampereelta ja Skanskan As Oy Jyväskylän Ankkuri. Tampereen keskustassa sijaitsevan Kuninkaankadun kerrostalohankkeessa Lujatalo muutti toimitiloja asunnoiksi vuokrakäyttöön. Se oli myös loppukilpailussa mukana olleista ainoa korjausrakentamisen kohde. “Turvallisuus alkaa minusta” -työturvallisuuskilpailuun ilmoittautui eri puolilta maata yhteensä 39 työmaata.

Siisteys, ennakointi ja perehdytys

Kuninkaankadun työmaan siivitti voittoon kolme asiaa: siisteys, ennakkosuunnittelu ja perehdytys. Työmaalla panostettiin siisteyteen ja pölynhallintaan, mitkä ovat korjaustyömaalla erityisen tärkeitä asioita.
– Meillä oli töissä kaksi ammattirakennussiivoojaa koko työmaan ajan, ja se näkyi. Kun työmaa on siisti, se pysyy myös turvallisena. Ja kääntäen, jos kaikki on rempallaan, ei kukaan välitä mistään mitään, kertoo työsuojeluvaltuutettu Kalle Hyötynen Lujatalosta.

Jokaisen työmaalla työskentelevän perehdytti Lujatalon oma työsuojeluvaltuutettu.
– Perehdytyksessä käytiin läpi työmaalla sovitut pelisäännöt erityisellä huolella. Mielestäni näin pitäisi tehdä jokaisella työmaalla, jatkaa Hyötynen.

Lujatalon työmaalla turvallisuusasiat otettiin mukaan jo työmaan suunnitteluvaiheessa.
– Työturvallisuuteen panostettiin miettimällä asiat etukäteen, jolloin kukin työvaihe pysyi ennakoituna ja hallittuina.

Työturvallisuuteen on suomalaisessa perheyrityksessä satsattu jo vuosikausia. Vuonna 2011 Lujatalossa kirjattiin 37,6 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohden. Vuoden 2012 marraskuussa luku oli 26,8 ja se on laskenut siitä edelleen. Edellisessä vuoden 2011 työturvallisuuskilpailussa Lujatalon Siilinjärvellä sijaitseva Campus Toivalan työmaa sai kolmannen sijan ja kunniamaininnan.
– Hienoa, että työ kantaa hedelmää. Kehittäminen jatkuu kuitenkin koko ajan, tässä asiassa ei pidä pysähtyä, painottaa Lujatalon työturvallisuuspäällikkö Jukka Moilanen.

Tasaisen vahvaa tekemistä

Kilpailutyömaiden työturvallisuutta arvioitiin työmaan turvallisuustasoa mittaavalla TR-mittauksella, kaikkien työmaalla työskentelevien työtapaturmien määrällä kilpailun aikana sekä rakennuttajan turvallisuustoiminnan tasolla. Raadin mukaan kärkityömaiden vahvuutena oli tasaisen varma suoritus kaikilla osa-alueilla.

Lujatalon voittajatyömaan organisaatio

Vastaava työnjohtaja Toni Talonen
työnjohtaja Matias Mäenpää
työnjohtaja Juuso Mannila
työmaan työsuojeluvaltuutettu Petri Tyrväinen
1. varatyösuojeluvaltuutettu Kalle Hyötynen

Lisätietoja:
Lujatalon aluejohtaja Tuija Schmidt 044 585 2541
Lujatalon työturvallisuuspäällikkö Jukka Moilanen 044 585 2824

Julkaistu: 16.10.2023

Hyväntekeväisyys on osa Lujan vastuullisuutta

Luja-yhtiöt haluaa perheyhtiönä noudattaa toiminnassaan kestävän liiketoiminnan periaatteita. Tämä tarkoittaa asiakaskeskeisyyden lisäksi sitä, että olemme mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa vastuullisesti, eettisin keinoin ja Lujia arvoja noudattaen.

Lue lisää
Lisää uutisia