X
Julkaistu: 09.07.2012

Suomalaiset vahvistavat asemiaan Ruotsin betonimarkkinoilla

Lujabetoni ja YBT ostivat yli sata henkilöä työllistäneen elementtitehtaan Pohjois-Ruotsista.

Lujabetoni Oy ja YBT Oy ovat ostaneet tasaosuuksilla Betongmästarna Sverige AB:n konkurssipesältä Öjebynin tehtaan koko omaisuuden ja Sundsvallin suunnittelutoimiston. Ostetun tehtaan tuotannon liikevaihto on ollut viime vuonna 225 miljoonaa Ruotsin kruunua eli noin 25 miljoonaa euroa. Uuden perustettavan yhtiön nimeksi on haettu Prefabmästarna AB ja se jatkaa tehtaan liiketoimintaa välittömästi. Tehdas ja suunnittelutoimisto ovat työllistäneet yli sata henkilöä, joita uusi yhtiö tulee työllistämään tilauskannan mukaan.

– Olemme tyytyväisiä kauppaan ja panostamme voimakkaasti toiminnan jatkamiseen ja sen kehittämiseen. Tehtaan tuotevalikoima käsittää kaikki tuotteet suunnittelusta asennukseen ja sillä on merkittävä asema koko Ruotsin betonielementtimarkkinoilla, vahvistaa Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Tehdas käsittää 12 hehtaarin tontilla sijaitsevat yhteensä 9 000 m2:n tuotantolaitokset sekä laajan kone- ja laitekannan. Tehtaan tuotevalikoimiin kuuluvat seinäelementit, runkoelementit, ontelolaatat, kuorilaatat, sokkelielementit, tukimuurit ja erilaiset erikoistuotteet.
– Tehdas pystyy tekemään hyvin kattavia kokonaistoimituksia kaiken tyyppisiin rakennuskohteisiin, kertoo Lujabetoni Oy:n toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Uusilla omistajilla on jo ennestään vahva asema sekä Suomen että Ruotsin betonimarkkinoilla. Molemmilla perheyritystaustaisilla omistajayrityksillä on lähes 60 vuoden kokemus betonirakentamisesta. Lujabetoni on toiminut Ruotsissa valmisbetonimarkkinoilla jo vuodesta 2002. Ruotsin betonielementtimarkkinat ovat YBT:lle tuttuja jo ennestään. YBT:n tuotannosta on jo vuosia mennyt lähes puolet Ruotsin markkinoille.

– Olemme kartoittaneet Ruotsin markkinoille laajentumista jo pidempään. Uskon vahvasti yhteistyömme toimivuuteen Lujabetonin kanssa. YBT:n tuotanto on painottunut lähinnä seinärakenteisiin ja yhteistyö ostetun yhtiön kanssa vahvistaa molempien toimintaa Ruotsin markkinoilla, kertoo YBT:n toimitusjohtaja Juha Alapuranen.

Lisätietoja suomeksi:
Lujabetoni Oy:n toimitusjohtaja Mikko Isotalo, puh. 044 585 2305
YBT Oy:n toimitusjohtaja Juha Alapuranen, puh. 0400 696 695

Lisätietoja ruotsiksi:
toimitusjohtaja Rolf Skoog, puh. +46 (0)911 23 24 53 tai +46 (0)70 627 0612

www.prefabmastarna.se
lujabetoni.fi
www.ybt.fi

Julkaistu: 16.10.2023

Hyväntekeväisyys on osa Lujan vastuullisuutta

Luja-yhtiöt haluaa perheyhtiönä noudattaa toiminnassaan kestävän liiketoiminnan periaatteita. Tämä tarkoittaa asiakaskeskeisyyden lisäksi sitä, että olemme mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa vastuullisesti, eettisin keinoin ja Lujia arvoja noudattaen.

Lue lisää
Lisää uutisia