X
Julkaistu: 30.11.2011

Jättiurakka: Lujatalo Meilahden potilastornin peruskorjaajaksi

Lujatalon Uudenmaan alueyksikkö ja Helsingin ja HUS-Kiinteistöt Oy allekirjoittivat Meilahden potilastornin peruskorjaushankkeen projektinjohtourakkasopimuksen tiistaina 29.11.2011.

Kyseessä on kokoluokaltaan ja aikataulultaan merkittävä saneerauskohde Lujatalolle. Urakan tavoitehinta on 48,5 miljoonaa euroa.

Vuonna 1965 valmistunut modernistista tyyliä edustava tornisairaala toimii Meilahden kaupunginosan maamerkkinä. Peruskorjattava rakennus on 54 metriä korkea ja siinä on 18 kerrosta. Meilahden tornisairaalan omaleimainen ilme julkisivuineen tullaan säilyttämään remontissa ennallaan.

Peruskorjauksessa puretaan rakenteet ja talotekniikka kantavaan betonirunkoon saakka. Vesikatolla sijaitsevat IV- ja hissikonehuoneet puretaan ja uusitaan, kuten myös rakennuksen vesikatto. Tornisairaalan julkisivut uusitaan kaksoisjulkisivuiksi vanha visuaalinen ilme säilyttäen. Rakennuksen sisäosat uusitaan tekniikaltaan ja pinnoiltaan pääosin vuodeosastokäyttöön. Alempiin kerroksiin tulee teho-osasto- ja opetustiloja.

– Kyse on Lujatalolle merkittävästä hankkeesta. Potilastornin kaltaisessa vaativassa projektissa pääsemme hyödyntämään vahvaa korjausrakentamisen osaamistamme, kertoo Lujatalon toimitusjohtaja Arto Pohjonen.

Hankkeen laajuus on bruttoalaltaan 35 620 neliömetriä. Työmaalla työskentelee noin 150 henkilöä, ja toimittajien sekä aliurakoitsijoiden määrä nousee yli sataan. Loka-marraskuussa 2011 käynnistynyt saneerausurakka on suurin Lujatalon historiassa, ja se kestää kesäkuuhun 2014 saakka.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Arto Pohjonen, Lujatalo Oy, puh. 044 585 2900
Uudenmaan aluejohtaja Heimo Hantula, Lujatalo Oy, puh. 044 585 2968

Julkaistu: 16.10.2023

Hyväntekeväisyys on osa Lujan vastuullisuutta

Luja-yhtiöt haluaa perheyhtiönä noudattaa toiminnassaan kestävän liiketoiminnan periaatteita. Tämä tarkoittaa asiakaskeskeisyyden lisäksi sitä, että olemme mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa vastuullisesti, eettisin keinoin ja Lujia arvoja noudattaen.

Lue lisää
Lisää uutisia