X
Julkaistu: 26.05.2011

Lujatalo Alma Median uuden painotalon pääurakoitsijaksi

– Kiinteistö Oy Uusi Paino ja Lujatalo Oy solmivat urakkasopimuksen tänään


Kiinteistö Oy Uusi Paino on valinnut Sarankulman painotalon pääurakoitsijaksi Lujatalo Oy:n. Painotalo tulee Tampereen Sarankulmaan nykyisen painotalon viereiselle tontille Alma Median käyttöön. Urakkasopimus allekirjoitetaan tänään torstaina 26.5.2011. Osapuolet ovat sopineet, ettei sopimuksen arvoa julkaista.

Alma Media vuokraa painotalon OP-henkivakuutus Oy:ltä, joka omistaa rakennuttajana toimivan Kiinteistö Oy Uusi Painon koko osakekannan. Alma Manu Oy, mediakonsernin paino- ja jakelutoiminnasta vastaava tytäryhtiö, puolestaan alivuokraa tilan Alma Medialta.

– Hanke menee alueyksikkömme suurimpien urakoiden joukkoon, ja projekti on merkittävä myös koko Pirkanmaan kontekstissa, summaa Lujatalon Pirkanmaan aluejohtaja Tuija Schmidt.
Mukana toteutuksessa on kymmenisen lujatalolaista.

Halli uudenkarhealle painokoneelle
Painotalo valmistuu vuoden 2012 loppuun mennessä. Uusien tilojen myötä Sarankulman lehtipainotoiminta siirretään uuteen 15 000 neliömetrin rakennukseen. Vanha painokone poistuu asteittain käytöstä sen jälkeen, kun uusiin tiloihin hankittu uusinta teknologiaa edustava painokone otetaan käyttöön. Uuden rakennuksen myötä tilat on suunniteltu vastaamaan entistä paremmin ja tehokkaammin lehtipainamisen tarpeita. Tehokas painolaitos luo Alma Medialle edellytyksiä tehdä yhteistyötä myös konsernin ulkopuolisten kustantajien kanssa.

Vesikatosta kokonaisurakkaan
Rakentaminen tontilla alkoi jo viime vuoden puolella. Lujatalon Pirkanmaan yksikkö on toiminut tähän asti painotalotyömaan vesikattourakoitsijana. Sopimuksen myötä urakka laajenee Lujatalon ottaessa pääurakoitsijan vastuun koko työmaan etenemisestä. Luja-yhtiöihin kuuluva tytäryhtiö Lujabetoni puolestaan toimittaa ja asentaa kohteeseen betonielementit.

– Vesikattourakkavaiheessa opin tuntemaan Lujatalon henkilökunnan ammattitaitoisena ja innokkaana joukkueena. Lujatalo osoitti rakentavaa luovuutta etsiessämme hieman tavanomaisesta poikkeavaa sopimusstruktuuria. Suomalaisen perheyhtiön referenssit ja urakkatarjous vakuuttivat siitä, että Lujatalon kanssa pystyisimme selviämään rakentamisen karikoista hyvässä yhteistyössä, kertoo Alma Median kiinteistöpäällikkö Tapio Valtanen.

Lisätiedot:
Lujatalon Pirkanmaan aluejohtaja Tuija Schmidt 044 585 2541
Alma Median kiinteistöpäällikkö Tapio Valtanen 050 65553

Julkaistu: 16.10.2023

Hyväntekeväisyys on osa Lujan vastuullisuutta

Luja-yhtiöt haluaa perheyhtiönä noudattaa toiminnassaan kestävän liiketoiminnan periaatteita. Tämä tarkoittaa asiakaskeskeisyyden lisäksi sitä, että olemme mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa vastuullisesti, eettisin keinoin ja Lujia arvoja noudattaen.

Lue lisää
Lisää uutisia