X
Julkaistu: 10.06.2009

Uusi Kivisydän Passiivi tuo passiivitalot jokaisen omakotirakentajan ulottuville

Lujabetonin kehittämä uusi tuote, Kivisydän Passiivi, tuo passiivitalot jokaisen omakotirakentajan ulottuville

Suomen kolmanneksi suurin betonialan yritys, Lujabetoni Oy, on kehittänyt kivirakenteisiin pientaloihin sopivan rappausvalmisosan, jonka lämmöneristyskyky on huippuluokkaa. Tuote soveltuu niin sanottuun passiivirakentamiseen. Näin passiivitalo tulee myös tavallisen kuluttajan ulottuville ja siirtyy koekohteista käytännön arkirakentamiseen. Luja-kivitalopakettina tarjottava valmisasennus tekee passiivirakentamisesta nopeaa ja vaivatonta.

EU pitää tavoitteenaan, että kaikki uudet talot Euroopassa rakennettaisiin niin sanottuina passiivitaloina jo vuodesta 2015 lähtien. Passiivitaloissa ei tarvita erikseen lämmitys- tai jäähdytysjärjestelmiä vaan auringosta, ihmisistä ja käytettävistä sähkö- ja kotitalouslaitteista vapautuva lämpö riittää lämmittämään talon, kunhan se on rakennettu riittävän tiiviiksi ja rakenteiltaan lämmöneristäväksi. Markkinakysyntä onkin suuntautunut nopeasti kohti energiatehokasta rakentamista ja passiivitaloja. Lujabetoni on tuonut kolmen viime vuoden aikana markkinoille kymmenkunta uutta matalaenergiatuotetta ja on nyt myös passiivituotekehityksessä eturintamassa.

Kokonaisvaltainen passiiviratkaisu

Lujabetonin kehittämä uusi Kivisydän Passiivi -rappausvalmisosa toimitetaan yhtiön Luja-kivitalopakettina lämpövalmiiksi asennettuna. Luja-kivitaloja markkinoidaan myös harkkorakenteisena. Lujan uusi passiivikivitalopaketti perustuu tehdasvalmisteisiin betonisiin valmisosiin, jotka rapataan työmaalla asennuksen jälkeen näyttäviksi julkisivuiksi.

Tuotteessa on tehokas polyuretaaninen lämmöneristys, jonka toimittaa Lujabetonin yhteistyökumppani SPU Systems Oy. Asennustoimitukseen voidaan myös yhdistää saumattomasti SPU Systemsin Passiivikatto-tuote sekä erittäin matalaenerginen ikkunaratkaisu. Talopaketteja saa sekä valmiina Kivisydän-talomalleina että täysin yksilöllisesti suunniteltuina koteina.

Omakotitalo vesikattoon kahdessa viikossa

Lujabetoni toimittaa Luja-kivitalojen Kivisydämen avulla rakennettavat omakotitalot lämpövalmiiksi pystytettyinä ja vastaa kokonaisuudesta.

– Luja-kivisydän on saanut erittäin hyvän vastaanoton markkinoilla, onhan konsepti laadukas ja helppo kivitaloratkaisu lämpövalmiina asennuksena kattoineen ja ikkunoineen. Kivisydän Passiivi -talon pystytys kestää vain noin kaksi viikkoa, kun perinteisesti siihen on mennyt kuukausia. Asiakkaalle suuren yhtiön asennuspalvelu on riskitön vaihtoehto, kertoo Luja-kivitalon tuoteryhmäpäällikkö Ville Velin.

Merkittäviä energiasäästöjä lämmityksessä

Kivisydän Passiivi -talon rakentamiskustannukset ovat vain muutamia prosentteja perinteistä rakentamista korkeampia. Hyvällä suunnittelulla nämä lisäkustannukset voidaan minimoida. Kustannuksia kompensoivat myös säästöt taloteknisissä järjestelmissä. Koska passiivitalon lämmitysenergiankulutus on vain noin 10-15 % nykynormien mukaisesti rakennettuun suomalaiseen taloon verrattuna, ovat lämmitysenergian säästöt merkittäviä, jopa lähes 10 euroa/brm2 vuodessa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi 200 neliön omakotitalossa noin 2.000 euron vuosisäästöjä. Jos energian hinta nousee 5 % vuodessa, on säästö 30 vuodessa yli 100.000 euroa!

Parasta A-energialuokkaa

– Suomi tekee nopeaa irtiottoa perinnepuurakentamisesta kohti laadukasta ja ekologista kivitalorakentamista. Passiivirakentaminen avaa jokaiselle suomalaiselle mahdollisuuden osallistua ilmastomuutoksen torjumiseen aidosti vaikuttavalla tavalla, kuluttaahan rakennuskannan lämmittäminen ja jäähdyttäminen 40 % koko energiankäytöstämme. Silti asumisen mukavuudesta ei tarvitse tinkiä ja passiivikivitalon laadukkuus tuo säästöä asumisen lämmityskustannuksiin joka vuosi. Kivisydän Passiivin avulla rakennetun talon arvo myös säilyy, sillä se täyttää helposti myös parin vuoden kuluttua merkittävästi kiristyvät rakentamismääräykset ja sijoittuu parhaaseen A-energialuokkaan, kertoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

 

Lisätietoja:
Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo, puh. 044 5852 305
Luja-kivitalon tuoteryhmäpäällikkö Ville Velin, puh. 044 5852 194
Sähköposti: etunimi.sukunimi@luja.fi
Internet: http://www.lujakivitalo.fi

SPU Systems Oy, varatoimitusjohtaja Janne Jormalainen, puh. 050 556 2032
Sähköposti: etunimi.sukunimi@spu.fi

Julkaistu: 16.10.2023

Hyväntekeväisyys on osa Lujan vastuullisuutta

Luja-yhtiöt haluaa perheyhtiönä noudattaa toiminnassaan kestävän liiketoiminnan periaatteita. Tämä tarkoittaa asiakaskeskeisyyden lisäksi sitä, että olemme mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa vastuullisesti, eettisin keinoin ja Lujia arvoja noudattaen.

Lue lisää
Lisää uutisia