X
Julkaistu: 08.06.2009

Lujabetoni tuo markkinoille hormielementin kerrostalojärjestelmäänsä

Suomen toiseksi suurin betonielementtivalmistaja, Lujabetoni Oy, kehitti kerrostalorakentamiseen soveltuvan hormielementin. Uusi hormituote täydentää Lujabetonin kerrostalojärjestelmän tuotevalikoimaa. Luja-kerrostalojärjestelmä on monipuolinen kokonaisuus, jossa kaikki valmisosat nivoutuvat saumattomasti yhteen. Järjestelmän myötä rakentamisesta tulee nopeampaa ja kustannustehokkaampaa. Uuden hormielementin etuja on kustannustehokkuuden ja joutuisan asennuksen lisäksi pieni koko, joka säästää asuinneliöitä.

Hormit ovat pystynousukuiluja, joita pitkin vesi- ja lämpöjohdot, viemärit, ilmastointikanavat sekä sähkö- ja tietoliikennekaapelit nousevat maasta asuinkerroksiin. Hormilinjoja on kerrostalossa useita. Lujabetonin kehittämän, kerroksen korkuisen hormielementin ansiosta kuilut voidaan valmistaa kustannustehokkaasti tehtaalla ja asentaa nopeasti paikoilleen osana koko Luja-kerrostalojärjestelmää. Toive uudesta tuotteesta ja sen maanlaajuisista toimituksista on tullut Lujabetonin asiakaskunnasta.

Hormielementti säästää asuinneliöitä
Perinteisellä tavalla työmaalla muurattuna hormi vie enemmän tilaa, kuin tehtaalla tiiviiksi paketiksi valettu betoninen hormielementti. Lujabetonin suunnittelema uusi tuote säästää siis asuinneliöitä. Kun se on vielä nopea asentaa, muodostuu tuote rakennusliikkeelle kustannustehokkaaksi kokonaisratkaisuksi. Luja-hormielementtiä on käytetty jo pilottikohteessa Vuosaaressa, jossa elementti on osoittanut toimivuutensa.

Nykyaikaiset valmistuslinjat
Lujabetonin kehittämä hormielementti tuotetaan tehokkailla ja uudenaikaisilla kiertomuottilinjoilla, joita on yhtiön Hämeenlinnan ja Siilinjärven tehtailla. Tarvittaessa hormielementtiä valmistetaan yhtiön muillakin elementtitehtailla, joten tuotteen saatavuus on Lujabetonin kattavan tehdasverkon ansiosta erittäin hyvä kaikkialla Suomessa.

– Vaikka asuinrakentaminen on ollut jonkin aikaa alamaissa, haluamme kehittää asuinrakentamisen järjestelmiämme katse tulevaisuuteen suunnattuna. Rakennusliikekumppanimme toivovat meiltä yhä laajempaa palvelua ja kokonaisvaltaisempia ratkaisuja. Asuinkerrostalojärjestelmämme ydin muodostuu rappausvalmisosista, sandwich-seinäelementeistä, ulko- ja sisäkuorielementeistä, väliseinistä ja erikoiselementeistä. Kehittämämme hormielementti, ja vielä kuluvan kesän aikana julkaistavaksi tulevat muut erikoistuotteet, viimeistelevät kerrostalojärjestelmämme valmiiksi kokonaisuudeksi rakentajille, kertoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

 

Lisätietoja:
Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo, puh. 044 5852 305

Julkaistu: 17.11.2022

Lujabetonille hyvin merkittävä päänavaus tuulivoimaliiketoimintaan – aloittaa betonitornien valmistuksen

Lujabetoni on solminut jättisopimuksen Nordex Finland Oy:n kanssa, joka kuuluu yhteen maailman suurimmista tuulivoimaturbiineiden valmistajista, kansainväliseen Nordex Groupiin. Sopimuksella Lujabetoni toimittaa betonielementit 26 tuulivoimalan torneihin Nordex Finlandin rakentamiin tuulipuistoihin Suomessa. Hankkeet tuovat jopa 100 uutta työpaikkaa Lujabetonin Kärsämäen tehtaalle.

Lue lisää
Julkaistu: 09.11.2022

Lujabetoni palkittiin betoniteollisuudelle suunnatussa haastekilpailussa, jonka tavoitteena oli löytää keinoja pienentää betonin valmistuksen hiilidioksidipäästöjä, etsiä keinoja uudelleenkäyttää purkuvillaa sekä luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Lue lisää
Lisää uutisia