X
Julkaistu: 22.04.2009

Sementin tuonti Suomeen laajenee

Oulun satamaan uusi tuontiterminaali

Scandinavian Cement Oy aloitti helmikuussa 2009 ulkomaisen sementintuonnin Haminan satamassa sijaitsevan tuontiterminaalin kautta. Nyt sementin tuonti laajenee, kun Northern Cement Oy rakensi Ouluun tuontiterminaalin.

Sementin tuonnin Suomeen aloitti kolme suomalaista betoniteollisuusyritystä varmistaakseen sementin saatavuuden ja lisätäkseen alan kilpailua. Sementtiä on tuotu Saksasta näiden yhtiöiden Etelä-Suomessa sijaitseville tehtaille.

Nyt kaksi Scandinavian Cementin perustajaosakkaista, Lujabetoni Oy ja Ruskon Betoni Oy ovat perustaneet toisenkin tuontiyhtiön, Northern Cement Oy:n, palvelemaan yritysten Pohjois-Suomen tarpeita. Terminaali sijaitsee Oulun Vihreäsaaren satamassa.

Northern Cement Oy:n hallituksen puheenjohtajan ja Ruskon Betoni toimitusjohtajan Martti Väänäsen mukaan merkittävällä investoinnilla ja pitkäaikaisella vuokrasopimuksella on saatu toimiva, yli 15.000 tonnin sementintuontivarasto yrityksen käyttöön.

Koko maan kattava tuontiverkko

– Sementin mielekäs maakuljetusmatka on noin 200-300 kilometriä. Useamman jakelupisteen avulla pystymme nyt hoitamaan sementin kuljetukset edullisesti koko maahan. Kokemukset tuontisementin laadusta ovat olleet erinomaisia ja haluamme turvata myös pohjoisten tehtaidemme sementinsaannin. Häiriötön sementin saanti on elintärkeä asia betoniteollisuudelle ja asiakkaillemme. Emme voi enää tukeutua vain yhteen valmistajaan, jonka toimitukset saattavat kysynnän noustessa katkeilla. Näin on valitettavasti viime vuosina käynyt. Oulun terminaalin perustaminen on luonteva jatko sementintuonnillemme. Alusta asti meille oli selvää, että haluamme koko maan kattavan tuontiverkon. Enää emme halua jäädä ilman sementtiä ja jättää asiakkaitamme pulaan, kertoo Väänänen.

Mahdollisuus sementin kaukotuontiin

– Tärkein asia Oulun terminaalissa on meille kuitenkin se, että Vihreäsaaren satamaan tulee 11 metrin syväväylä. Ouluun voivat operoida valtameriluokan alukset ja tämä avaa meille sementin kaukotuonnin mahdollisuuden, kertoo Lujabetoni Oy:n toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Lisätietoja:
Mikko Isotalo, Lujabetoni Oy:n toimitusjohtaja, 044 5852 305
Martti Väänänen, Rusko Betoni Oy:n toimitusjohtaja, 0400 381 778

Julkaistu: 17.11.2022

Lujabetonille hyvin merkittävä päänavaus tuulivoimaliiketoimintaan – aloittaa betonitornien valmistuksen

Lujabetoni on solminut jättisopimuksen Nordex Finland Oy:n kanssa, joka kuuluu yhteen maailman suurimmista tuulivoimaturbiineiden valmistajista, kansainväliseen Nordex Groupiin. Sopimuksella Lujabetoni toimittaa betonielementit 26 tuulivoimalan torneihin Nordex Finlandin rakentamiin tuulipuistoihin Suomessa. Hankkeet tuovat jopa 100 uutta työpaikkaa Lujabetonin Kärsämäen tehtaalle.

Lue lisää
Julkaistu: 09.11.2022

Lujabetoni palkittiin betoniteollisuudelle suunnatussa haastekilpailussa, jonka tavoitteena oli löytää keinoja pienentää betonin valmistuksen hiilidioksidipäästöjä, etsiä keinoja uudelleenkäyttää purkuvillaa sekä luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Lue lisää
Lisää uutisia