X
Julkaistu: 02.06.2008

Lujabetonin, Parman ja Teklan ohjelmistohanke valmistui: Suomalainen betonisuunnittelu näyttää tietä maailmalla

Betoni- ja ohjelmistoalan johtavat osaajat Lujabetoni Oy, Parma Oy sekä Tekla Oyj yhdistivät voimansa kaksi vuotta sitten, jotta betonialan kilpailukykyä voitaisiin Teklan 3D-mallinnuksen avulla parantaa entisestään. Nyt yritykset julkistivat järeän sarjan raudoitustyökaluja kattavaan betonisuunnitteluun. Työkalut sisältyvät uusimpaan Tekla Structures 14.0 -ohjelmistoversioon. Jo aiemmin yritykset julkistivat kattavan betonisuunnittelun valmisosakirjaston, joka on saanut erinomaisen palautteen sekä Suomesta että maailmalta. Uudet raudoitustyökalut toimivat saumattomasti valmisosakirjaston kanssa ja tekevät Tekla Structuresista tehokkaan työkalun asunto- ja toimitilarakentamisen tarpeisiin.

Betonisuunnittelussa on huomioitava monia yksityiskohtia kuten eri elementtityypit ja niiden sisältämä raudoitus, samoin kuin elementtien väliset liitokset. Suunnittelu vaatiikin paljon käytettävältä ohjelmistolta. “3D-ohjelmistopakettimme on otettu käyttöön lähes kaikissa Suomen johtavissa rakennesuunnittelutoimistoissa. Uusien raudoitustyökalujen saaminen alan suunnittelijoiden käyttöön tietää betonin kilpailukyvyn paranemista edelleen toimitilarakentamisessa kilpaileviin rakennusmateriaaleihin kuten puuhun ja teräkseen nähden”, iloitsee Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Valmisosakirjasto leviämässä koko maailmaan “Olemme onnistuneet yhteisessä 3D-valmisosaprojektissamme jopa huomattavasti tavoitteitamme paremmin: komponenttipaketti on Suomen lisäksi leviämässä nopeasti Pohjoismaihin ja käytettäväksi jopa maailmanlaajuisesti pohjana Teklan ohjelmistolla tehtyyn 3D-betonielementtisuunnitteluun”, kuvaa Teklan Nordic-alueen myyntipäällikkö Thomas Grönholm.

“Nyt tehty Tekla Structuresin Suomi-ympäristön kattava kehitystyö nopeuttaa ohjelmiston käyttöönottoa huomattavasti ja tehostaa elementtisuunnittelua sekä parantaa sen ja koko rakentamisen laatua. Tämä vahvistaa ohjelmistomme johtavaa asemaa entisestään”, Grönholm lisää ja ilmoittaa antavansa mielellään lisätietoja Suomi-ympäristön ominaisuuksista.

Elementtivalmistuksen tehostuminen nopeaa
Betonielementtisuunnittelu sekä valmistusprosessin tiedonhallinta etenevät ohjelmiston käytön myötä valtavan harppauksen, kun kaikki suunnitelmat ja raudoitustiedot saadaan vietyä yhteen 3D-tuotemalliin, eikä niitä tarvitse enää yrittää yhdistää paperilla. “Raudoitteiden vakiointi uuden kirjastomme avulla paitsi nopeuttaa suunnittelua, myös ennen kaikkea tehostaa elementtien valmistusta ” sanoo Parman yksikönjohtaja Antero Hellstedt. Suomalaisen kehitystyön laadukkuutta kuvaa se, että Parman emoyhtiö Consolis-konserni on viemässä tehtyä 3D-komponenttipakettia nopeasti kaikkien maayksiköidensä käyttöön Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Osapuolten yhteistyö betonialan kilpailukyvyn varmistamiseksi jatkuu
Uusi raudoituspaketti tulee edellisen komponenttikirjaston tapaan vapaaseen jakeluun kaikille alan suunnittelijoille. Projekti on valmistunut tavoitteiden mukaisesti, mutta yhteistyö Lujabetonin, Teklan ja Parman kesken jatkuu edelleen ohjelmiston jatkokehittämiseksi käyttäjäpalautteen perusteella.

 

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, toimitusjohtaja Mikko Isotalo, puh. 044 5852 305
Tekla Oyj, myyntipäällikkö Thomas Grönholm, puh 040 5067 503
Parma Oy, yksikön johtaja Antero Hellstedt, puh. 0400 430 219

Lisää uutisia