X
Julkaistu: 14.05.2018

Lujabetoni investoi talotekniikkahormien tuotannon laajentamiseen Hämeenlinnassa ja luo uusia työpaikkoja

Lujabetoni investoi talotekniikkahormien liiketoimintaansa tehdaslaajennuksella Hämeenlinnan Kantolassa. Investoinnin myötä Luja-hormielementtien valmistuskapasiteetti nostetaan vastaamaan asuntorakentamisen korkeasuhdanteen tarpeisiin yhdessä rintamassa Järvenpään tehtaan käyttöönoton kanssa. Samalla Lujabetoni vahvistaaasemiaan keskeisellä toimipaikkakunnallaan Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnan kaupungin kanssa tehtaan tontista tehdyn pitkäaikaisen sopimuksen myötä Lujabetonin talotekniikkahormituotanto säilyy ja kasvaa merkittävästi Hämeenlinnassa. – Haluamme nimenomaan korostaa sitoutumistamme toimimaan Hämeenlinnassa, jossa olemme toimineet pitkään, ja joka on meille sijainninkin puolesta strategisesti tärkeä, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

Luja-hormielementtien valmistaminen nykyaikaisella kertomuottilinjastolla antaa mahdollisuuksia talotekniikkahormien joustaviin mitoituksiin suunnitteluvaiheessa sekä varmistaa lyhyet toimitusajat.Tehdaslaajennuksen myötä Luja-hormielementtien valmistuskapasiteetti kasvaa nykyisestä jopa 40 %.

– Prosessimme tehostuu ja kilpailukykymme paranee entisestään. Me tarjoamme laadukkaan ja asiakaslähtöisen vaihtoehdon elementtimarkkinassa ja uskomme suomalaisen työn kilpailukykyyn ja arvostukseen asiakaskunnassa, kiteyttää aluemyyntipäällikkö Sami Nummela laajennuksen vaikutuksia. Kapasiteetin kasvattaminen tuo mukanaan töitä noin kymmenelle uudelle vakituiselle työntekijälle.

Luja-hormielementti on rakennuksen runkotyövaiheen rytmissä paikalleen asennettava betonirakenteinen talotekniikkahormi. Luja-hormielementtiin on mahdollista sisällyttää kaikki rakennuksessa tarvittavat pystysuuntaiset ilmanvaihtokanavat, viemärit, vesijohdot, lämpöjohdot, jäähdytysputket sekä varausputket sähkö- ja tietoliikennekaapeleita varten. Tuote on paloturvallinen, tilaa säästävä, kustannustehokkuutta lisäävä ja työmaan töitä nopeuttava.

Hämeenlinnan kaupunki on erittäin iloinen ja tyytyväinen hyvän yhteistyön jatkumisesta Lujabetonin kanssa. – Hämeenlinnan kaupungin yksi strateginen päätavoite on turvata kaupungin elinvoimaisuus ja Lujabetonin investointi on merkittävä satsaus tässä tavoitteessa onnistumiseksi. Sijaintimme Suomen kasvukäytävällä on myös täällä toimiville yrityksille suuri mahdollisuus, sanoo Hämeenlinna kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

Laajennustyöt ovat alkaneet toukokuun alussa ja ne valmistuvat elokuulle 2018.  Laajennusinvestoinnin kokonaiskustannus on noin miljoona euroa.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, kari.turunen@luja.fi, p. 044 585 2482
Lujabetoni Oy, aluemyyntipäällikkö Sami Nummela, sami.nummela@luja.fi, p. 044 585 2481

Kuvat:Tuote- ja asennuskuvat Luja-hormielementistä (Asennuskuvat Peab Oy:n Leppävaaran työmaalta 7.5.2018)

Lisää uutisia