X
Julkaistu: 21.03.2018

Lujatalolle jälleen uusi kouluhankkeen voitto Porvoossa

Lujatalo on valittu Porvoon uuden Strömborgska skolanin kouluhankkeen rakentajaksi Porvoon kaupunginhallituksen päätöksellä 19.3.2018. Näsiin rakennettavan ison ruotsinkielisen yhtenäiskoulun kustannusarvio on 21,8 miljoonaa euroa. Koulun brutto-ala on 7330 m².

Uusi yhtenäiskoulu tulee koostumaan useammasta koulusta. Strömborgska skolan, Saxby skola sekä Näse skola toimivat uuden koulun valmistumiseen asti, minkä jälkeen ne yhdistetään saman katon alle. Myös osa nykyisen Gammelbacka skolan alueen oppilaista aloittaa Strömborgska skolanissa.

Uusi yhtenäiskoulu toteutetaan projektinjohtourakkana siten, että rakennusurakoitusija vastaa hankkeen toteutuksesta kokonaisuudessaan, jolloin pystytään hyödyntämään urakoitsijan osaaminen ja näkemykset myös suunnittelussa. Tällä mallilla voidaan myös lyhentää hankkeen kokonaisaikataulua, koska suunnittelu- ja rakennustyöt voidaan osittain tehdä samanaikaisesti. Hanke toteutetaan Terve talo -konseptilla ja vesikatto- ja julkisivutyöt tehdään sääsuojan sisällä.

Lujatalo on toteuttanut Porvoossa jo kaksi onnistunutta projektinjohtourakkaa. Sekä Porvoon keskuskeittiö että Mäntykummun päiväkoti –hankkeet toteutettiin projektinjohtourakoina ja ne onnistuivat erittäin hyvin. – Olemme valtavasti kehittyneet, ja hallitsemme kokonaisvaltaisesti kyseisen urakkamuodon. Siksi lähdimme mukaan hakemaan myös tätä koulukohdetta, Lujatalon Kaakkois-Suomen aluejohtaja Mikko Seppä kertoo.

– Lisäksi meillä on pätevät ammattilaiset, joilla on laaja osaaminen julkisten tilojen rakentamisesta, etenkin koulurakentamisesta, Seppä jatkaa. Parhaillaan Lujatalolla on käynnissä Linnankosken lukion mittava peruskorjaus ja Grännäs skolan laajennus ja peruskorjaus.

Kouluhankkeen rakennustyöt alkavat heti ja uuden koulun on määrä olla valmis tammikuussa 2020. Koulun rakentamisen ajan koulut toimivat osittain väistötiloissa. Uuden Strömborgska skolanin mitoitusoppilasmäärä on 505.

Lisätietoja:
Lujatalo Oy, aluejohtaja Mikko Seppä, p. 044 585 2688, mikko.seppa@luja.fi

Julkaistu: 24.03.2024

Uusi Kalajärven koulu on valmis - kolmivaiheinen hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2026

Pohjois-Espoon koulupalvelut laajenevat, kun uusi Kalajärven koulu otetaan käyttöön maaliskuun lopussa. Uusi koulu on valmistunut vanhan koulurakennuksen tilalle ja se tarjoaa energiatehokkaat ja muuntojoustavat tilat yli 600 ala- ja yläkoululaiselle. Koulun tilat on suunniteltu ja mitoitettu monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennus on toteutettu siten, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön. Varsinaisen koulun yhteyteen on suunniteltu luokkatilojen lisäksi kolmeen osaan jaettava liikuntasali, joka palvelee opetuksen lisäksi iltaisin myös laajasti alueen asukkaita ja urheiluseuroja.

Lue lisää
Lisää uutisia